Paluszki rybne
Zamienniki mięsa – kategoria: paluszki rybne. Zamienniki mięsa paluszki rybne, to jedna z tych potrawa, która już nawet w samym brzmieniu wzbudzać może wiele kontrowersji i zastrzeżeń. Bo jak paluszki roślinne mogą być nazywane paluszkami rybnymi, jeśli przy rybach "nawet nie leżały"? Z drugiej strony, to może i lepiej, gdyż wielu osobom nie odpowiada zapach ryb, nie wspominając już o ich smaku. Jeśli chodzi o wegańskie paluszki rybne, to swoją nazwę najprawdopodobniej zawdzięczają panierce oraz kształtowi, który jest identyczny jak kształt prawdziwych, mrożonych paluszków rybnych. Zaletą takich paluszków jest fakt, że są one przechowywane w postaci mrożone, w związku z czym ich przechowywanie nie jest kłopotliwe, a przyrządzenie polega w praktyce jedynie na podgrzaniu do pożądanej temperatury. Wegańskie paluszki rybne to kategoria o dużym potencjale sprzedażowym i popytowym.
-
Wegańskie paluszki rybne
Z czym kojarzą nam się paluszki rybne? Pewnie ze smażeniem, olejem, panierką i rybami zmielonymi na bardzo drobno. Taka rybna wersja “parówki”. Wegańskie paluszki rybne, to alternatywa, która już na starcie może zyskać kilka punktów przewagi w konkurencji pod tytułem “co jest zdrowsze”.