Wegańskie paluszki rybne
Z czym kojarzą nam się paluszki rybne? Pewnie ze smażeniem, olejem, panierką i rybami zmielonymi na bardzo drobno. Taka rybna wersja “parówki”. Wegańskie paluszki rybne, to alternatywa, która już na starcie może zyskać kilka punktów przewagi w konkurencji pod tytułem “co jest zdrowsze”.
Wegańskie paluszki rybne – niemal nie do odróżnienia od oryginału
Paluszki rybne wege, to potrawa, która ma ogromne szanse być niemal nie do odróżnienia od prawdziwych paluszków z mielonych ryb. Panierka, konsystencja, składniki, przyprawy – to wszystko daje naprawdę duże szanse, by dorównać rybnemu pierwowzorowi. Jeśli dodamy do tego ten sam sposób przyrządzania, czyli możliwość podsmażenia lub upieczenia w piekarniku, to
nie może dziwić, że wegańskie paluszki rybne są w smaku niemal identyczne z paluszkami z ryb.
Inni czytali także: Filety wegańskie
Wegańskie paluszki rybne gotowe, ze sklepu (pakowane)
Można by się było pokusić o własnoręczne przyrządzenie wege paluszków rybnych z jakiegoś przepisu, ale czy ma to większy sens, jeśli bez większych problemów roślinę paluszki możemy nabyć w coraz większej liczbie sklepów?
Gotowej opakowania zawierają od kilku do kilkunastu paluszków w panierce, wystarczy je kupić, położyć na patelni bądź w piekarniku i podgrzać. Obiad gotowy.
Co ciekawe, niektóre wyroby są bardzo dobrze doprawione pod kątem podobieństwa aromatu do paluszków z prawdziwych ryb. To może być wręcz mylące. Na niedzielny obiad z rodziną warto rozważyć również wegańskie zamienniki mięsa takie jak np. wegański schabowy, czy filety wegańskie.