Pasztet

Zamienniki mięsa – kategoria pasztet. W przyszłości znajdziecie tu pasztety roślinne, pasztety wegetariańskie, pasztety wegańskie. Niektóre pasztety roślinne w smaku bardzo trudno odróżnić od tradycyjnych mięsnych pasztetów. Konsystencja pasztetu wegańskiego, przyprawy używane do roślinnych pasztetów dobierana są tak trafnie, że potrafią zmylić niejednego prawdziwego mięsożercę. Pasztet z kategorii zamienniki mięsa, to potrawa najbardziej przypominająca w smaku swój mięsny pierwowzór. Zamienniki mięsa  – pasztety to kategoria produktów idealna dla fleksitarian, dla osób, które lubią smak mięsa, jednak w bliższej perspektywie czasowej chciałby zrezygnować ze spożywania mięsa, lub dość mocno je ograniczyć.

  • pasztet wegański

    Pasztet wegański

    Czy pasztet wegański, roślinny (pasztet wegetariański) może być jako zamienniki mięsa smaczny i zastępować „prawdziwy”, mięsny pasztet? Jak smakują pasztety wege, z czego robi się pasztety wegańskie, pasztety roślinne – pasztety warzywne.