Kiełbaski

Zamienniki mięsa – kategoria Kiełbaski.  Kiełbaski roślinne, to kategoria, która ma przed sobą świetlaną, bardzo obiecującą przyszłość. Z jednej strony kiełbasa to bardzo popularny produkt wśród tradycyjnych mięsożerców, z drugiej intrygujący zamiennik mięsa, którego na pewno "trzeba będzie" w którymś momencie spróbować, bynajmniej nie z głodu, a z czystej ciekawości. Już teraz w sieciach handlowych pojawiają się wegańskie kiełbaski, kiełbasy roślinne, wegetariańskie zarówno polskich producentów jak i coraz śmielej rozpychających się na polskim rynku zagranicznych potentatów. Kto z nas, nawet jeśli na co dzień nie zamierza rezygnować z jedzenia mięsa, nie chciałby spróbować, jak smakuje odmiana kiełbasy produkowana z myślą o wegetarianach, weganach czy choćby fleksitarianach? W ogóle czy możliwe jest zrobienie kiełbasek z roślin? Nie pozostaje nic innego, jak tylko sprawdzić osobiście i wyrobić sobie własne zdanie na ten temat.  

  • wegańskie kiełbaski

    Wegańskie kiełbaski 

    Wegańskie kiełbaski jako zamienniki mięsa sprawdzają się znakomicie. Nie dość, że z niektóre wege kiełbaski przypominają z wyglądu tradycyjną kiełbasę, to producenci wegańskich kiełbas doszli już do takiej wprawy, że w smaku coraz trudniej odróżnić substytut mięsa, od tradycyjnych, mięsnych kiełbas.