Gyros

Zamienniki mięsa – kategoria gyros. Gyros wegański to potrawa, która coraz częściej okupuje sklepowe półki w wielkich sieciach handlowych, a to nie wszystko. W sieci aż roi się od przepisów, jak samodzielnie przygotować gyros roślinny, który może być bazą dla pysznych przekąsek, a nawet sytych obiadów. Zarówno gyros wegański ze sklepu, jak i ten z własnego (lub cudzego) przepisu z powodzeniem użyć możemy w sałatce, a także w potrawach z wykorzystaniem ciasta typu tortilla. Od nas zależy, w jaki sposób przyrządzimy zakupiony przez nas wegański gyros, czy dodamy go do sałatki, czy do kanapki, czy zawijanej tortilli.

  • grecja wyspa wegański gyros

    Wegański gyros

    Mówiąc wegański gyros, prawdopodobnie większość osób ma na myśli wegańską sałatkę z zamiennikiem mięsa – „gyrosem”. Sałatka wegańska generalnie to połączenie wkładu, który ma zastąpić mięso oraz składników roślinnych będących jej bazą – sałatką.