Filety

Zamienniki mięsa – kategoria filety. Roślinne filety, czyli zamienniki mięsa w formie filetów dla wegetarian i wegan to kategoria, w której nie ma jeszcze graczy mających zdecydowaną przewagę nad pozostałymi. Najbliższe lata prawdopodobnie wyłonią liderów tego rynku. Kategoria filetów roślinnych wydaje się szalenie rozwojowa z powodu przyzwyczajeń konsumentów do jej mięsnych, odzwierzęcych odpowiedników, które są podstawą wielu niedzielnych obiadów w polskich domach. W tej kategorii z radością prezentować będzie rynkowe nowości, filety wegańskie (i nie tylko), które z czasem mamy nadzieję, że zdobędą podniebienia i serca polskich wege-konsumentów.

  • filety wegańskie

    Filety wegańskie 

    Wegańskie filety, czyli takie które nie są robione z mięsa czy ryb, jeśli są dobrze przyrządzone lub wyprodukowane (bo i takie, produkowanej na masową skalę coraz częściej kupić można w sklepach) mogą doskonale sprawdzić się w roli zamienników mięsa. To szczególnie ważne dla osób, które próbują odzwyczaić się od spożywania mięsa, jednocześnie dość trudno im zerwać z nawykami, które są z tym związane.