Burgery
Zamienniki mięsa – kategoria burgery. Roślinne burgery, to kategoria zamienników mięsa, w której ogromny interes zwietrzyły w pierwszej kolejności wielkie korporacje. To nie dziwi, bowiem wraz ze wzrostem zainteresowania i spożycia zamienników mięsa, rośnie też popyt na roślinne kotlety. Burgery wegańskie – zamienniki mięsa coraz częściej zajmuję w bułkach miejsce tradycyjnych mięsnych kotletów. Za dostawcą „na stałe” tego typu roślinnych kotletów od jakiegoś czasu rozglądają się takie korporacje jak McDonald's, czy Burger King, które z mniejszym lub większym sukcesem co jakiś czas obwieszczają poszerzenie swojego menu o wege burgery. W tym miejscu, w tej kategorii mamy nadzieję zaprezentować wyroby roślinne, wege burgery nie tylko światowych potentatów, ale też polskich producentów.
-
McDonald’s wycofuje roślinnego burgera z menu. Powód? Brak popytu
McVeggie wprowadzono na rynek w 2019 roku z wielkim rozmachem i przy naprawdę dużym zainteresowaniu mediów jak i konsumentów. Prognozy były obiecujące, bowiem już wtedy wiele badań rynku wskazywało na to, że rynek wyczekuje roślinnych zamienników mięsa i z popytem nie powinno być problemu.